Leidinggevende mist competentie Vitaal Leiderschap

Onderzoek van Kantar Public, in opdracht van Zilveren Kruis toont aan dat de Nederlandse medewerker gemiddeld 3 uur overwerkt. Ongeveer 80 procent van hen is daar niet ontevreden over. Ook voor leidinggevenden is het ‘normaal’ om over te werken met dezelfde redenen. Zij doen dit dan ook ruim twee keer zoveel dan hun medewerkers met gemiddeld 6,5 uur in de week. Dit heeft een grote impact op de werk- privé balans. Leidinggevenden dénken dat ze hun medewerkers hierin goed te begeleiden, maar medewerkers ervaren dit maar zeer beperkt.

Overwerk heeft grote impact op de vitaliteit en gezondheid 

Een groot deel van de medewerkers gaat door overwerken ongezonder leven. Zo gaan zij minder sporten, ongezonder eten en slechter slapen en een aanslag op de relatie met hun partner en sociale contacten. 39 procent van de medewerkers voelt zich zelfs wel eens schuldig richting zijn of haar partner en directe omgeving als er vanwege werk minder tijd voor hen overblijft. Het schuldgevoel richting kinderen wordt nog breder gedeeld (44%). Vier op de tien medewerkers wordt veel sneller boos op de kinderen door (over)werk en ruim een kwart van hen heeft zelfs het gevoel tekort te schieten als ouder.

Leidinggevende heeft te weinig aandacht voor balans en vitaliteit 

Ruim de helft van de leidinggevenden denkt het goede voorbeeld te geven als het gaat om de werk-privé balans. Slechts 34 procent van de medewerkers ervaart dit ook zo. Daarnaast geeft driekwart van de leidinggevenden aan dat zij hun medewerkers helpen een goede balans te houden tussen werk en privé. Medewerkers ervaren deze hulp echter in veel mindere mate (49%).  Illustratief hierbij is dat over het algemeen de leiderschapskwaliteiten van de leidinggevenden door medewerkers negatiever beoordeeld worden dan door de leiders zelf (medewerkers 57%, leidinggevenden 82%).

Vitaal leiderschap als competentie

Colin Cleeren, directeur van VitalFacts herkent het beeld dat het onderzoek schetst. “In onze vitaliteitsprogramma’s voor leidinggevenden zien we vaak dat zij de toon zetten met overwerk. Medewerkers zien hen als voorbeeld, waarmee overwerk al snel de norm wordt. Mede hierdoor zie je dat burn-outs of gezondheidsproblemen meer en meer voor komen. Recente berichten van Elon Musk, die kampt met slaapproblemen en erg onberekenbaar is geworden richting zijn medewerkers, is daarin een sprekend voorbeeld waarover de laatste periode veel over is geschreven. Gelukkig zien wij in de praktijk ook veel goede voorbeelden waarbij inspiratie en leiderschap wel hand in hand gaan: leiders die het goede voorbeeld geven, het onderwerp vitaliteit bespreekbaar maken en oog een oor hebben voor vitaliteit in hun teams. Bij de meeste leidinggevenden is dat een nieuwe competentie die zij in een workshop of vitaliteitsprogramma verder ontwikkeld hebben. Laatst sprak ik nog een medewerker die super enthousiast was over de rol van zijn leidinggevende na een voor hem lastige periode in de privésfeer. Als je dat goed doet, bouw je zo ontzettend veel credits op als leidinggevende. Het is mooi om te ervaren dat Vitaal Leiderschap echt impact heeft.”

Meer over Vitaal Leiderschap vindt u hier