Nog lekker gewerkt tijdens je vakantie?

Er lijkt een tegenstelling te zitten in de titel van deze blog. Toch is het niet zo. Sterker nog steeds meer Nederlanders nemen hun werk mee op vakantie. Waarom eigenlijk? Werkethos? Bittere noodzaak? Het onvermogen om af te schakelen? of bevlogenheid en betrokkenheid? Het veroordelen van werken tijdens een vakantie ligt al snel op de loer, maar is dat terecht?

Goede vakantie = goede Wifi
Een maand geleden las ik een onderzoek over de tevredenheid van vakantiegangers. Een van de meest opzienbarende conclusies van het onderzoek was dat de beschikbaarheid en snelheid en prijs van het Wifi netwerk een van de belangrijkste factoren is geworden in de klantbeleving. Raar maar waar? Ik weet het niet. Mijn kinderen zijn net zo gewend aan de Wifi of een 4G netwerk als water uit de kraan en eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik zelf eigenlijk geen haar beter ben. Hoe dan ook, kinderen vullen meestal geen klanttevredenheidsonderzoeken in, dus uiteindelijk is het voor de betalende klanten, dus de volwassen, waarschijnlijk een belangrijk fenomeen. Bij het boeken van de zomervakantie houden ook steeds meer Nederlanders rekening met de beschikbaarheid van WIFI. In 2011 was dit voor de helft een aandachtspunt, in 2014 is dit voor zes van de tien vakantiegangers belangrijk. En dat is niet vreemd want gemiddeld 25% van de vakantiegangers werkt ten minste een half uur per dag tijdens de vakantie. Ik kan mij dan ook levendig voorstellen dat lopen naar toilet met een WC rol onder de arm ongemakkelijk is, maar een slecht Wifi netwerk de vakantiestemming aardig kan drukken, al is het maar om even de laatste krant “binnen te halen”.

Doordraaien tijdens de vakantie?
Volgens mij blijft de BV Nederland tijdens de vakantietijd ook steeds meer doordraaien. Hoewel ik dit niet kan staven met harde feiten, heb ik toch het idee dat steeds meer organisaties de cultuuromslag maken en tijdens de vakantieperiode hun business gewoon door laten lopen. In mijn ogen terecht, want 1-2 maanden op de spaarstand draaien kost organisaties bijzonder veel geld en maken het voor de medewerkers die wel aan het werk zijn mentaal uiterst vermoeiend. De verminderde bedrijvigheid tijdens de vakantieperiode zorgt voor verveling op het werk en heeft een negatieve invloed op de arbeidsproductiviteit.

Doordraaien past bij de modern management waarin verantwoordelijkheid en autonomie bij medewerkers en 24/7 sleutelwoorden zijn. Daarnaast gaan we ook steeds meer gespreid op vakantie door weekendjes weg of buiten de voorheen gebruikelijke schoolvakanties.  Het is voornamelijk die mentale switch waarbij vakantie in mijn ogen ook bij medewerkers een andere lading krijgt of heeft gekregen.

Werken tijdens vakantie?
Is werken tijdens vakantie vrijwillig of een must? Dat blijkt de hamvraag te zijn. Onderzoek wijst uit dat werken en welbevinden goed samen gaan. Het ongedwongen karakter maakt dat dit prima samengaat met vakantiebeleving. Zeker voor mensen die erg bevlogen zijn over hun werk lijkt het erg onnatuurlijke reactie om tijdens vakantieperioden deze bevlogenheid “uit te zetten”.  Ook de werk en privé scheiding lijkt steeds meer te vervagen. Vakantie is misschien wel het laatste heilige huisje waarin de grenzen tussen werk en privé langzaam vervagen.

Hoe doe jij dat zelf dan?
Als directeur van een vitaliteitsbedrijf krijg ik die vraag regelmatig van deelnemers in vitaliteitsprogramma’s die wij verzorgen. Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Ik heb gewerkt tijdens mijn vakantie. Ik heb geen probleem me mentaal af te schakelen en voel een sterke bevlogenheid voor het werk dat ik doe en de boodschap die ik uitdraag. En eerlijk is eerlijk dat is enigszins verandert de laatste jaren. Voorheen trok ik de lijn tussen werk en privé voor de vakanties wat stringenter. Dit jaar heb ik voor het eerst mijn afwezigheidsassistent niet aangezet en mijn voicemail op de telefoon niet ingesproken met een tekst dat ik uit de lucht ben. Zorgt het voor veel onrust? Nou nee, eigenlijk helemaal niet. Velen weten dat ik op vakantie ben dus doen automatisch geen beroep op mij.  Daarnaast heb ik een aantal mailtjes beantwoord en een incidentele beller aan de lijn gehad. So far so good voor wat betreft de daily business. De grootste winst voor mezelf zit hem in het feit dat ik tijdens de vakantie meer tijd heb gehad om diverse managementboeken en vakliteratuur te lezen die al lang op het verlanglijstje stonden. Die tijd neem ik ook tijdens reguliere werkweken maar is simpelweg te beperkt om mijn totale kennishonger te stillen. Daarnaast merk ik dat er veel nieuwe ideeën opborrelen, die ik toevertrouw aan mijn laptop en beschouw ik de vakantie als een mooi moment van reflectie voor de laatste half jaar. Kortom, werken tijdens deze vakantie is me goed bevallen. Wel is er nog een gewetenvraag die ik mezelf stel: Waarom heb ik deze dingen gedaan op vakantie? Wat als ik niks gedaan had? Stof tot nadenken voor de volgende vakantie denk ik…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.